Blomster gør godt

"Når jeg laver nyt, skal det være nemt at vedligeholde. Jeg er til stauder med blomster i flotte farver og bunddække. Når det bliver stort, er der ikke mere ukrudt, og man skal bare snuppe en tidsel i ny og næ," siger Mauro Diaz, gartner i Tingbjerg i Brønshøj.

>Se mere om boligafdelingerne i Tingbjerg

Astersrækkerne

Rækkehusene bliver opført på det gamle Grønttorv i Valby, der siden 1958 har været engros handelssted for frugt-, grønt- og blomsterhandlere. Grønttorvet forvandles netop nu til en ny, moderne bydel med spirende væksthuse, grønne omgivelser og fokus på fællesskaber. Når området er færdigudviklet, vil der være i alt 2.200 nye boliger.
Rækkehusene bliver opført som familieboliger og er placeret i to separate blokke. Imellem de to blokke er der en grøn kile, der skal sikre forbindelsen på tværs af bebyggelsen og koblingen til den øvrige del af Grønttorvet.
De bæredygtige rækkehuse er af træ med et tag beklædt med sort tagpap med indbyggede solceller og ovenlysvinduer. Rækkehusene opføres i et, to eller tre plan med have og/eller altan. Enkelte boliger bliver opført uden have eller altan. Boligerne er 88-115 m² fordelt på 3-6 værelser.

Adresse: 
Belle de Boskoop Vej 1-45
2500 Valby