Agnese har været heldig at få tildelt en bolig på 5. sal med fri udsigt over Amager Fælled.

 

Unge tester nybyggeri

251 ungdomsboliger i Samvirkende Boligselskabers nye bebyggelse i Ørestad er klar til indflytning om en måned. Lige nu tester 20 unge ambassadører huset. 

 

20 unge studerende fik udleveret nøgler til deres nye ungdomsbolig i Eksercerpladsen ved DR-byen fredag den 24. august 2018. De flytter ind cirka en måned før de øvrige beboere i det store hus, som i alt rummer 251 ungdomsboliger. Som ambassadører skal de hjælpe med at teste, at alt fungerer, som det skal.

 

Ambassadørernes opgaver

Tom Hansen, driftsleder forklarer om ambassadørernes opgaver:

”Ideen er, at de trykprøver huset, så vi finder eventuelle fejl, inden det store ryk ind. Fungerer affaldssystemet og vaskeriet, som det skal, og er der i boligerne fejl, vi ikke har opdaget?”

Driftschef Bo Dalgaard supplerer:

”Vi vil også give dem en introduktion til beboerdemokratiet, så de kan være igangsættere for de øvrige beboere. De kan fx begynde at tale om, hvordan fælleslokalerne skal indrettes og bruges.”

Som tak for indsatsen skal de unge ikke betale husleje i ambassadør-perioden.  

 

Endelig egen bolig

Sigrid Hansen er en af de unge ambassadører. Hun er 21 år og tager om kort tid fat på sit andet år af studiet i Geografi og Geoinformatik på Københavns Universitet:  

”Endelig har jeg fundet noget at bo i. Jeg har boet hos mine forældre i Vallensbæk, og pendlet en time hver vej til Uni. Det bliver godt at bo tættere på.”

Opgaven som ambassadør ser hun frem til:

”Jeg synes, det er hyggeligt at komme ind og være med til at skabe fællesskab. Jeg har indtryk af, at der ikke altid er så meget af det i ungdomsboliger i forhold til på kollegierne. Det er fint, at vi kan gøre en indsats for fællesskabet.”

 

Alene hjemme

De 20 ambassadører syner ikke af meget i det store hus. For at sikre at alle boligtyper testes, er de unge fordelt på husets fem etager. Et par etager over Sigrid flytter Agnese Auzane ind. Hun er 27 år og i gang med en uddannelse som socialrådgiver.

”Jeg er flyttet fra sted til sted på midlertidige kontrakter de sidste par år. Det er virkelig rart endelig at få min egen lejligheden og den virker større end jeg regnede med,” siger hun.

Både Sigrid og Agnese ser ingen problemer i, at de til at begynde med skal dele huset med håndværkerne, der arbejder med at færdiggøre de sidste opgaver.

”Det bliver nok lidt mærkeligt om natten, at vi ikke er så mange, der bor her endnu,” bemærker Sigrid, men driftslederen kan meget betryggende fortælle, at en vagt vil rundere bebyggelsen i ambassadør-perioden.

 

                 

 

1:

Håndværkerne arbejder med de sidste opgaver, bla. den fælles terrasse, mens ambassadørerne tester huset.

2:

En driftsleder viser vej til Sigrids ungdomsbolig og introducerer hende til huset.