SAB-Tingbjerg ér i positiv udvikling !

 

Dagspressen har i den seneste tid beskrevet boligområdet Tingbjerg som en af Danmarks bekostelige ’ghettoer i cement’ som ikke bliver ’rokket ud af flækken’. Men SAB kan med de nyeste tal fra Danmarks Statistik – de boligsociale nøgletal - påvise at Tingbjerg flytter sig.

 

Ledigheden blandt SAB´s beboere er faldet

I årene 2012-2016 er ledigheden i gennemsnit i SAB Tingbjerg faldet med mere end 2%. Da beskæftigelsen samtidig er øget, er der ikke tale om, at flere er flyttet over på permanent passiv forsørgelse.

 

Flere og bedre uddannede

Procentdelen af SAB-beboere med erhvervs- og mellemlange uddannelser er steget med 2.5%, hvormed Tingbjerg ligger tæt på samme procentdel af denne uddannelsesgrad som i den resterende del af Københavns Kommune.

 

Flere SAB beboere er under uddannelse end tidligere. Tingbjerg Skoles kvalitetsrapport viser desuden en stigning i karaktergennemsnittet fra 4,2 i 2013 til 5,7 i 2015, og nærmer sig dermed gennemsnittet for Københavns Folkeskolers afgangsprøve på 6,7.  

 

Indsatsen virker

Tallene taler deres eget tydelige sprog: ”Vi er godt på vej og kommunens og den boligsociale indsats på uddannelses- og beskæftigelsesområdet skal fastholdes, alt andet vil være uansvarligt ”, siger Stig Torp Kaspersen, som er afdelingsformand for SAB i Tingbjerg.  Indsatserne gør en forskel – Tingbjerg ér i bevægelse!

 

Fortsat udvikling

Den positive udvikling skal understøttes med nye og utraditionelle tiltag. ”Derfor er vi sammen med Københavns Kommune i gang med at realisere en stor udviklingsplan for Tingbjerg, som skal sikre at vi får flere ressourcestærke familier til Tingbjerg. Vi skal åbne bydelen, udvikle institutioner og øge udbuddet af boliger med ejerboliger”, siger formanden for SAB´s organisationsbestyrelse, John Bøgelund Sørensen.

 

OKS, 05-09-2017